16 Şubat 2020 Pazar

Potemkin Sarayı

Dnipro Potemkin Sarayı

Dnipro şehir merkezindeki Shevchenko Parkında bulunan Potemkin Sarayı, Genel Valinin eski evidir. Bugün devlet koruması altında olan saray 18. yüzyıl mimarisinin en eşsiz anıtlarından biridir.

Eyalet valisi Prens Grigory Potemkin'e ait olan saray, Dnipro üzerinde kentin ilk master planını yapan ünlü Rus mimar Ivan E. Starov'un projesi tarafından inşa edildi. II. Catherine, zamanının en iyi mimarı MF Kozakov saray inşaatında baş mimar olarak atandı.

Böylece, 1790'da, Manastır Adası'nın karşısındaki Dnipro Nehri'nin sağ kıyısında güzel bir Saray büyüdü. St.Petersburg'dan, Grigory Potemkin yönündeki ünlü bahçe ustası V. Gold gelir ve Sarayın etrafına muhteşem bir bahçe diker ve o zaman nadir bir sera kurar.

Projeyi tasarlarken, I. Starov, Potemkin Sarayını, Başkalaşım Katedrali'nin duvarlarının zaten inşa edildiği kare ile ortak bir kompozisyona tanıttı. Kompleksteki tüm bunların genç Ekaterinoslav şehrinin görünümünü özetlemesi gerekiyordu. Katedralin ekseni boyunca ana kare, baskın nesne olduğu Saray Meydanı'na bağlandı.

Potemkin Sarayı, hem boyutta (ana cephe boyunca yaklaşık 121 m) hem de ana hatlarda alışılmadık bir yapıdır. Böylece, sembolistlerden M. Loshkarev (doçent, Ph.D.), binanın planı ile kanıtlandığı gibi bir kartal uçan görüntüsünü ve yönünü - Kherson hakkında bir yıl sonra Ekaterinoslav'da kurulan bir kursu görüyor. Ve "Ortodoks kartalı", o zaman bir Ortodoks manastırı olan Manastır Adasından uçuyor.

Ortodoks Katerynoslav ve Ortodoks Herson bu manastırdan başladı. Bizim için, bu büyük ataların tasarımının güzelliği ve daha sonra 1787'de günlük yaşamdı, çünkü Potemkin Sarayı, XVII - XVIII yüzyıl Rus binasının 10 farklı kulaçından oluşan bir sistemde tasarlandı. "ruhumuzun tapınağında" - insan vücudu ve tüm canlı doğada.


EmoticonEmoticon