18 Şubat 2020 Salı

Dnipro Zaman Makineleri Müzesi

Dnipro Zaman Makineleri Müzesi

Dnipro Zaman Makineleri Teknik Müzesi 2014 yılında koleksiyon meraklısı Mihail Prudnikov tarafından açılmıştır. Retro otomobil hayranlarını memnun edecek müzede sadece Sovyet arabalarını değil, aynı zamanda Amerikan klasiklerini de göreceksiniz. Ayrıca, müzenin içerisinde 20. yüzyılın sonlarındaki atmosferi tamamlayan birçok sergisi var. Benzin istasyonu olan bir sokak parçası bile var. Tematik etkinlikler, görevler ve tatiller burada sürekli olarak düzenlenmektedir. Dnipro Zaman Makineleri Müzesi bünyesinde bir Otel ve orijinal bir kafe bulunmaktadır. Müze özeldir.

Dnipro Zaman Makineleri Müzesi her ne kadar 2014 yılında açılmış olsa da müze kurucusu koleksiyoncu Mihail Prudnikov çok daha öncesinde koleksiyonunu toplanmaya başlamıştı bile. Müzenin ana kuruluş fikir tüm “güzelliklerini” tek bir çatı altında toplamak ve bu güzelliklerle güzel bir müze yaratmaktı.

Dnipro Zaman Makineleri Müzesi, koleksiyoncu Mihail Prudnikov tarafından terk edilmiş eski bir fabrika tesislerinde neredeyse iki yıllık bir çalışma sonunda kuruldu: alanı düzenlediler, eski sokak lambaları, benzin istasyonu ve diğer nadiren kurdular. Kısacası, geçen yüzyılın 60'larında şehrin atmosferini yeniden yaratmaya çalıştılar. Bu arada, "Time Machine" Ukrayna nadir arabaların ikinci müzesi haline gelmiştir. ilk müze "Phaeton"  in Zaporozhye . Ayrıca, şehir her yıl retro arabalar "Zaporozhye Kapısı" bir festivali ev sahipliği yapmaktadır.

Bugün Zaman Makinesi Müzesi, farklı ülkelerden ve zaman birimlerinden yaklaşık 50 eski otomobili topladı. Burada Amerikan klasik arabaları, Leonid Gaidai'nin Operasyon I ve Diğer Shurik Maceraları, zarif GAZ-21, Zaferler ve şık, ışıltılı Martılar ile tanınan küçük SM3 C3A'yı göreceksiniz.

Müzedeki her şey en küçük ayrıntıya kadar düşünülür: 19. yüzyıldan kalma antik kapaktan nadir kamyonlara kadar. Arabalara ek olarak, sergiler de ilginç: "Sivil Form", 20. yüzyılın bakanlık ve kurumlarının üniformalarını göstermektedir. TM serisi "Avtolegendy" ve TM "Nash avtoprom" retro araba modelleri topluluğu. Tire Secrets, bu tur size lastik yapımının tarihini, ayakkabılarla ve diğer birçok sırlarla nasıl ilişkili olduğunu anlatacak.


EmoticonEmoticon