14 Şubat 2020 Cuma

Dnipropetrovsk Sanat Müzesi

Dnipropetrovsk Sanat Müzesi

Dnipropetrovsk sanat müzesi, Ekaterinoslav (Dnipro şehrinin eski adı) bilim toplumunun sanat komitesi üyelerinin girişimiyle 1914 yılında açıldı. Ekaterinoslav sanat galerisinin ilk sergisi, Rus ve Ukraynalı ustaların 64 eserinin sunulduğu Potemkin sarayında (şimdi - DNU'nun öğrenci Sarayı) gerçekleşti. Müzenin Khrennikov'un evinde (şimdi “Ukrayna” oteli) olduğu 1920 - 1930'unda, fuar ve fonlar, D. Yavornytsky koleksiyonunun yanı sıra yerel ve Batı Avrupalı ​​sanatçıların eserleri ile desteklendi.

Devlet Tretyakov Galerisi (Moskova) ve Ermitaj (St. Petersburg). Daha sonra, 1936'da müze, SSCB Onur Sanatçısı Brodsky'den ressamdan 300'ün üzerinde eser aldı. Günümüzde maruziyetin temelini birleştiriyorlar. Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında müze binası yıkıldı; yıkılmamış eşyalardan faşist istilacılar 1.000'den fazla sergiyi yok ettiler. Ancak 1947'de Dnipropetrovsk Sanat Müzesi yeniden çalışmalarına devam edebildi.

Yerli, Batı Avrupa ve doğu sanatının seçkin ürünleri bu müzede sergilenmektedir. Son zamanlarda fonlar Dnipropetrovsk bölgesinin modern ustalarının eserleriyle önemli ölçüde doldurulmuştur. Bir müze koleksiyonundaki özel yer, yüceltilmiş ustaların Petrikovka dekoratif resimlerine ayrılmıştır: P. Pavlenko, T. Pata, N. Bilokon, V. Sokolenko, F. Panko. Genel olarak müze, gelişiminin her aşamasında ülkemizin bir sanat müzesi olarak adlandırılabilir.

Dnipro Sanat Müzesi bünyesinde aktif eğitim, araştırma ve sergi faaliyetleri var. Her yıl farklı yönlerde ve okullarda 30'dan fazla çeşitli klasik ve modern sanat sergisine, bölgenin önde gelen ustalarının kişisel sergilerine, çocukların yaratıcılığına ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca Dnipropetrovsk Sanat Müzesi 2014 yılında müze 100. yılına girdi.


EmoticonEmoticon